مدیر طرح احداث جایگاههای گاز طبیعی فشرده (CNG) درمورد قیمت CNG اظهار کرد: قیمت سیانجی در طول سه سال گذشته ثابت بوده و سعی بر این است که افزایش یا کاهش پیدا نکند.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، علی مهرابی با اشاره به راهاندازی ۱۸ جایگاه سی ان جی در مورد ظرفیت سی ان جی در کشور، گفت: به طور کلی ظرفیت سی ان جی در ۲۴۰۰ جایگاه ۴۴ میلیون مترمکعب در روز است که ۲۱ میلیون مترمکعب آن مورد استفاده قرار نمیگیرد.
وی در مورد قیمت سی ان جی، گفت: قیمت سی ان جی در طول سه سال گذشته ثابت بوده و سعی بر این است که افزایش یا کاهش پیدا نکند.
مدیر طرح احداث جایگاههای گاز طبیعی فشرده (CNG) در مورد صادرات این فرآورده، اظهار کرد: صادرات سی ان جی امکان پذیر نیست اما میتوان آن را به صورت مخزن به مناطق صعبالعبور ارسال کرد. برای مثال برای ساخت یک نیروگاه در چابهار احتمال ارسال سی ان جی به صورت مخزن وجود دارد. البته چنانچه کشورهای دیگر به تجهیزات سی ان جی نیاز داشته باشند کارخانههای ساخت تجهیزات سی ان جی در ایران میتوانند تجهیزات را به کشورهای دیگر صادر کنند.
مهرابی با تاکید بر این که ۵۰ درصد ظرفیت سی ان جی در کشور خالی است، اظهار کرد: البته برخی از استانها به طور کامل از سی ان جی استفاده میکنند. میزان مصرف سی ان جی در تهران ۱۴ درصد است.
وی در ادامه با اشاره به این که شرکت فولکس آلمان از گاز ایران برای ساخت خودرو نمونهبرداری کرد، گفت: یکی از دلایلی که مصرف سی ان جی در کشور پایین است، نبود خودروی متناسب با سی ان جی است. به همین دلیل باید خودرویی ساخته شود که سوخت آن سی ان جی باشد. در این راستا لازم است یا خودروی پایه گازسوز تولید کنیم یا آن را از کشورهای دیگر وارد کنیم.
مدیر طرح احداث جایگاههای گاز طبیعی فشرده (CNG)، افزود: در این راستا خودروسازهای آلمانی از گاز ایران نمونهبرداری کردند و ممکن است براساس آن برای ایران خودرو بسازند. البته زمان قطعی اتمام این پروژه مشخص نیست، زیرا طراحی موتور زمانبر است. سرمایه گذاری این موضوع نیز توسط خودشان انجام شده به همین دلیل ما نمیتوانیم برای آنها ددلاین تعیین کنیم.
منبع: www.econews.com