رئیس هیات مدیره انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی گفت: برای احداث جایگاههای سی.ان.جی در كشور تاكنون هیچگونه تسهیلات بانكی دریافت نكرده ایم.
‘اردشیر دادرس’ در گفت و گو با ایرنا، افزود: نبود بسته های حمایتی از عوامل عدم استقبال بخش خصوصی برای احداث جایگاه عرضه گاز طبیعی فشرده (سی.ان.جی) است.
به گفته وی، ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری احداث جایگاه سی.ان.جی آورده سرمایه گذار است و تنها یك كمپرسور توسط دولت تامین می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی افزود: این در حالی است كه احداث یك جایگاه سی.ان.جی با ظرفیت میانگین یك هزار متر مكعب در ساعت، بدون هزینه زمین، به ۷۰۰ میلیون تومان سرمایه نیاز دارد.
وی گفت: در سال گذشته بیش از پنج میلیارد و ۸۴۰ میلیون مترمكعب سی.ان.جی در كشور مصرف شده كه ۲۵ درصد سبد سوخت ناوگان حمل و نقل كشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: با توجه به استقبال مردم از این سوخت، سال گذشته به طور میانگین روزانه ۱۶ میلیون مترمكعب گاز طبیعی فشرده شده (سی ان جی) در جایگاه های سراسر كشور توزیع شده است.
به گزارش شبكه اطلاع رسانی نفت و انرژی، ایران هم اكنون با حدود ۱۸۸۰ باب جایگاه سی ان جی، پس از پاكستان، چین و آرژانتین مقام چهارم دنیا را از نظر شمار جایگاه های سی ان جی به خود اختصاص داده است كه با افزایش شمار آن به ۲۵۰۰ باب در سال ۹۱، ایران دو كشور چین و آرژانتین را پشت سر خواهد گذاشت و پس از پاكستان در مقام دوم قرار خواهد گرفت.
با فرض تبدیل میزان مصرف سی ان جی سال ۹۰ به بنزین و محاسبه هر تن بنزین به قیمت ثابت ۱۰۰۰ دلار ارزش سی ان جی مصرف شده در سال گذشته دست كم بیش از چهار میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار بوده است.
منبع: اخبار نفت