ایران در تولید مخازن ‌CNG خودکفا شد/ پیشنهاد انجام بازرسی ادواری مخازن به وزارت کشور

Author:

 

عضو انجمن سی ان جی کشور گفت: 70 درصد از مخازن سی ان جی را مواد اولیه تشکیل می‌دهد که خوشبختانه توانستیم ورق‌های فولاد تولید مخازن را در کشور بومی‌سازی کرده و مانع از واردات مواد اولیه این مخازن شدیم.

به گزارش آناج به نقل از فارس، کیومرث ناصری عضو انجمن CNG کشور با اشاره به اینکه ایران بزرگترین مصرف کننده مخازن CNG در دنیا است، گفت: تا همین سال گذشته بخش عمده‌ای از این مخازن از کشورهای مختلف از جمله چین وارد می‌شد.

وی با اشاره به اینکه با سرمایه‌گذاری صورت گرفته در مدت 5 سال گذشته توسط بانک سپه توانستیم بزرگترین کارخانه تولید مخزن CNG را با سرمایه 250 میلیارد تومان در شهر صنعتی قزوین راه‌اندازی کنیم، خاطرنشان کرد: خوشبختانه می‌توان گفت بخشی از مخازن مورد استفاده در صنعت CNG در داخل کشور تولید می‌شود.

ناصری در ادامه با تاکید بر اینکه پس از کارهای کارشناسی و مطالعات صورت گرفته به دنبال تولید 100 درصدی مخزن CNG در داخل کشور بودیم، گفت: 60 تا 70 درصد از مخازن CNG را مواد اولیه تشکیل می‌دهد، در گذشته حجم زیادی از مواد اولیه مخازن از کشور چین وارد می‌شد اما با همکاری شرکت ساپکو و اکسین خوزستان توانستیم ورق‌های مورد نیاز مخزن CNG را در داخل کشور تولید و ادعا کنیم از این به بعد 100 درصد مخزن CNG در داخل کشور تولید می‌شود.

عضو انجمن CNG با اشاره به اینکه ایران بزرگترین ناوگان CNG را با حدود 3 میلیون و 800 هزار خودرو در اختیار دارد، تصریح کرد: این آمار یعنی نیاز 3 میلیون و 800 هزار دستگاه مخزن CNG که در گذشته 500 میلیون دلار ارز برای تامین آن از کشور خارج شد،  اما با تولید داخل ورق‌های مورد نیاز مخازن CNG دیگر از ورود این ورق‌ها خودکفا شدیم.

مدیرعامل بزرگترین شرکت تولیدکننده مخزن CNG در کشور با اشاره به اینکه ظرفیت شرکت آسیاناما تولید 300 هزار مخزن در سال است، تصریح کرد: اما به دلیل تقاضا، هم‌اکنون 150 هزار مخزن در این شرکت تولید می‌شود و با افزایش تقاضا تولید مخزن CNG به صورت 100 درصد داخلی افزایش پیدا خواهد کرد.

ناصری با تاکید بر اینکه مخازن تولید شده CNG داخلی به هیچ عنوان نمی‌ترکد، تصریح کرد: ما با دارا بودن مجهزترین آزمایشگاه‌ها و رعایت بالاترین استانداردها این محازن را تولید می‌کنیم به طوری که 3 مرحله آزمون استاندارد در طول تولید مخازن صورت می‌گیرد.

وی در ادامه ادامه داد: با تولید 100 درصدی مخزن CNG در داخل کشور و تأمین نیاز داخل می‌توانیم به صادرات این مخازن نیز نیم‌نگاهی داشته باشیم.

ناصری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چرا بازرسی ادواری مخازن تولید شده در داخل کشور صورت نمی‌گیرد، گفت: متأسفانه روند بازرسی ادواری مخازن CNG بسیار کندتر از تولید این مخازن در حال انجام است.

وی ادامه داد: ما مذاکرات و مکاتبات رسمی را با موسسه استاندارد و وزارت کشور انجام دادیم و اعلام کردیم به دلیل وجود آزمایشگاه‌های مجهز و توان فنی بسیار بالا آمادگی داریم تا بازرسی ادواری مخازن CNG را در کشور بر عهده بگیریم.

ناصری تصریح کرد: براساس آخرین رایزنی‌های صورت گرفته، وزارت کشور قرار است کشور را به چند منطقه تقسیم و بازرسی دوره‌ای مخازن CNG در هر منطقه را به بزرگترین تولیدکننده این مخازن واگذار کند که امیدوارم این کار با شتاب هرچه بیشتر صورت گیرد و از حوادث غیر مترقبه جلوگیری شود.

عضو انجمن CNG در ادامه با اشاره به حمایت دولت از تولید مخازن CNG گفت: اولاً دولت این موافقت را اعلام کرد که وام‌های گرفته شده از صندوق توسعه ملی با نرخ گذشته (با نرخ روز گشایش) بازپرداخت شود همچنین دولت جلوی واردات مخازن CNG را گرفت که این کار می‌تواند منجر به افزایش تولید مخزن CNG در داخل کشور شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از مذاکرات سیاسی صورت گرفته نیز فضای کار بسیار بهتر از گذشته شده به طوری که برخی از کشورهای خارجی که در گذشته تجهیزات ما را راه‌اندازی کرده‌اند هم‌اکنون حاضرند تامین فطعات یدکی و بازرسی دوره‌ای از این تجهیزات را بر عهده بگیرند و حتی جواب نامه‌های ما را نیز می‌دهند که از این بابت می‌توان امید داشت فضای تولید داخل مخازن CNG نسبت به گذشته بهتر شود.

منبع: anaj.ir