به گزارش خبرخودرو، رئیس انجمن صنفی جایگاه های سی ان جی: با توجه به تردد حدود ۳میلیون و ۸۰۰هزار خودروی گاز سوز، دستکم به ۱۵۰۰جایگاه در سراسر کشور و در کلانشهر تهران به ۱۶۰جایگاه جدید نیاز داریم.
اردشیر دادرس در نشست خبری ششمین همایش خودرو، سی ان جی و سوخت های جایگزین همچنین تاخیر در پرداخت کارمزدها، دریافت مالیاتهای مختلف از جمله مالیات بر ارزش افزوده و مشخص و شفاف نبودن مشوقها را از جمله موانع در تمایل بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در احداث جایگاه برشمرد.
وی از ارائه سه پیشنهاد به ششمین همایش بین المللی سی ان جی خبرداد وگفت: باید به سمت تولید کمپرسورهای ملی در صنعت سی ان جی باشیم.
دادرس خاطرنشان کرد: تنها در سال گذشته صنعت گاز کشور نزدیک به 70 سال پیشرفت کرد که از جمله این پیشرفتها می توان به کشف یک و نیم تا 2 درصد ذخایر جدید گاز اشاره کرد که ایران را به نخستین کشور دارنده ذخایر گاز جهان رساند.
رئیس انجمن صنفی جایگاهداران سی ان جی ادامه داد: براساس آمارهای شرکت ملی گاز ایران ضریب نفوذ گاز شهری به 90 درصد و روستایی به 68 درصد رسیده است و از سوی دیگر 4 درصد از گاز کشور به سی ان جی اختصاص یافته اما 27 درصد از درآمد شرکت ملی گاز از طریق سی ان جی به دست می آید.
وی با اشاره به اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: سی ان جی سوخت جایگزین بنزین است به طوری که هم اکنون قیمت بنزین در بازارهای جهانی 75 تا 80 سنت و گازوئیل 85 تا 90 سنت است که سی ان جی به میزان 55 سنت صرفه جویی برای دولت دارد.
این فعال بخش خصوصی به اجرای گام دوم قانون هدفمندکردن یارانه ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود 21 میلیون متر مکعب گاز سی ان جی در کشور مصرف می شود که می تواند به 25 میلیون متر مکعب نیز برسد.
این فعال بخش خصوصی به اجرای گام دوم قانون هدفمندکردن یارانه ها اشاره کرد و گفت: هم اکنون حدود 21 میلیون متر مکعب گاز سی ان جی در کشور مصرف می شود که می تواند به 25 میلیون متر مکعب نیز برسد.
دادرس با اشاره به تعداد جایگاه های سی ان جی در کشور خاطرنشان کرد: در هر 13 کیلومتر یک جایگاه سی ان جی در ایران وجود دارد اما استاندارد جهانی جایگاه های سی ان جی 2 و نیم تا 3 کیلومتر است و این درحالی است که در کشورهای منطقه نیز هر 6 کیلومتر یک جایگاه وجود دارد.
رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی با اشاره به اینکه 3 پیشنهاد برای این همایش از سوی انجمن ارائه شده است، خاطرنشان کرد: اول آنکه باید به فکر کمپرسور ملی بود تا بتوانیم ایران را بیش از گذشته در صنعت سی ان جی جهان معرفی کنیم و این کمپرسور را به بازهارهای هدف نیز صادر کرد اما پیشنهاد دوم این است که تا 16 سال اینده حدود 11 هزار جایگاه سی ان جی در کشور لازم است که به نظر می رسد باید سند استراتژی تدوین شود و به ال ان جی نیز بیش از گذشته توجه کرد زیرا از ال ان جی می توان به راحتی سی ان جی تولید کرد.
اما پیشنهاد سوم واگذاری مالکیت و مدیریت جایگاه های سی ان جی است که باید تماما در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
منبع : tsenews.com