ارتباط میان افزایش قیمت با کاهش مصرف سی ان جی
به گزارش مجله صنعت CNG، مصاحبه زنده شبکه خبر با امیر وکیل زاده مدیر طرح CNG در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و اردشیر دادرس رئیس انجمن صنفی جایگاه داران CNG کشور در ساعت 18:30 روز یکشنبه 12 مهرماه 1394 با موضوع ارتباط میان افزایش قیمت با کاهش مصرف سی ان جی برگزار گردید.
این که گفته می شود در مهرماه قیمت CNG با ۱۰۰ تومان افزایش به قیمت ۶۰۰ تومان رسیده است و عملا قیمت CNG گران شده، اشتباه است. زیرا قیمت CNG از ابتدای امسال ۶۰۰ تومان بود و تنها برای رفاه حال خانواده ها در تابستان به قیمت ۵۰۰ تومان کاهش یافت.
در این گفتگوی خبری، انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی، از کاهش مصرف این فرآورده نفتی در پی افزایش قیمت آن خبر داد، اگرچه به نظر می رسد که کاهش مصرف سی ان جی، افزایش مصرف غیرمجاز گاز ال پی جی را به همراه داشته است،
امیر وکیل زاده مدیر طرح احداث و توسعه جایگاه های سی ان جی در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و اردشیر دادرس رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی در برنامه پیشخوان خبر این موضوع را بررسی کرد.
امیر وکیل زاده با اشاره به کاهش مصرف سی ان جی در کشور تا پایان مهرماه گفت: ما در مهرماه شاهد بازگشایی مدارس هستیم و از طرف دیگر در شهریورماه شاهد آخرین سفر تابستانی خانواده ها هم بودیم، بنابراین طبیعی است که در این دو ماه شاهد افزایش مصرف سی ان جی در کشور باشیم، اما براساس آمار همیشه مصرف سی ان جی در مهر ماه کمتر از شهریورماه است . در یک بررسی آماری نسبت به سال گذشته شاهد افزایش مصرف سی ان جی در مهرماه امسال نسبت به مهرماه سال قبل هستیم.
مدیر طرح احداث و توسعه جایگاه های سی ان جی در شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در ادامه گفت: اینکه گفته می شود در مهرماه قیمت سی ان جی با 100 تومان افزایش به قیمت 600 تومان رسیده است و عملا قیمت سی ان جی افزایش یافته، اشتباه است. زیرا قیمت سی ان جی از ابتدای امسال 600 تومان بود و تنها برای رفاه حال خانواده ها در تابستان امسال قیمت سی ان جی به رقم 500 تومان کاهش یافت و در حال حاضر به قیمت اصلی خود بازگشته است و عملا قیمت سی ان جی زیاد نشده است و از طرف دیگر فاصله قیمت سی ان جی نسبت به سایر فرآورده های نفتی نسبت 40 درصد خود را هم حفظ کرده است.
او در ادامه گفت: کارمزد سی ان جی در سال 92 با رشد 100 درصدی روبرو شد اگرچه این افزایش کارمزد اعتراض جایگاه داران را در پی داشت، اما امسال تلاش می کنیم تا کارمزد جایگاه داران به صورت منطقی افزایش یابد. اگرچه این افزایش کارمزد برای ابتدای امسال است و در صورت عملیاتی شدن با 6 ماه تاخیر اجرایی شده است.
وکیل زاده با اشاره به امکان تغییر تقاضای مصرف کنندگان از سی ان جی به ال پی جی گفت: با بازگشت قیمت سی ان جی به 600 تومان به نظر می رسد که مصرف کنندگان سی ان جی به سمت مصرف ال پی جی بروند، زیرا قیمت آن حدودا 300 تومان است که راهکار ما برای این موضوع اصلاح قیمت ال پی جی است.
اردشیر دادرس با اشاره به ثابت ماندن قیمت سی ان جی در کشور گفت: قیمت سی ان جی قرار بود 100 تومان کاهش داشته باشد که در تابستان امسال اعمال شد و به نظر می رسد این افزایش 100 تومانی سی ان جی و بازگشت قیمت به رقم 600 تومان مشکلاتی را به همراه داشته باشد زیرا سی ان جی نسبت به سایر فرآورده های گازی از قیمت بالاتری برخوردار است و بهتر بود دولت قیمت 500 تومانی سی ان جی را تا پایان سال حفظ می کرد.
رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی در ادامه گفت: ما روزانه شاهد مصرف 20 میلیون مکعبی سی ان جی در کشور هستیم که همین افزایش 100 تومانی قیمت سی ان جی به معنی افزایش کرایه تاکسی است. او در ادامه گفت: از سوی دیگر قیمت 600 تومانی سی ان جی نسبت به ال پی جی که قیمتی حدودا 300 تومانی دارد باعث می شود که ما با کاهش تقاضا برای سی ان جی روبرو شویم و عملا تعادل بین سی ان جی با ال پی جی بطور کامل به هم بخورد.
دادرس با اشاره به انواع کارمزدها برای جایگاه دارن سی ان جی گفت: ما چهار نوع کارمزد را برای جایگاه داران تعریف کرده ایم، نخست کارمزد نهایی گاز تولید شده سی ان جی، دوم کارمزد ویژه خرید کمپرسور و نصب آن در جایگاه، سوم 10 درصد ضوابط فنی و چهارم کارمزد درجه بندی است که انتظار داریم تا شورای اقتصاد به این 4 کارمزد توجه داشته باشد زیرا ما با 3 میلیون 800 هزار خودروی مجهز به سوخت سی ان جی در کل دنیا بی رغیب هستیم اگرچه این آمار تا پایان امسال به عدد 4 میلیون خودرو می رسد.
او با اشاره به تعطیلی جایگاههای سوخت سی ان جی از ابتدای امسال تا کنون گفت: از ابتدای امسال تا کنون 50 تا 60 جایگاه سی ان جی به دلیل نقص فنی و نیز پرداخت نکردن قبوض بسته شده اند که این آمار نسبت به سال قبل کاهش چشمگیری داشته است.
منبع: www.cngmag.ir