افتتاح ٢٩٩ جایگاه سی ان جی جدید در دولت یازدهم

Author:

به گزارش مجله صنعت CNG، مدیر طرح احداث جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده (CNG) شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرد: از ابتدای آغاز بکار دولت یازدهم تاکنون ٢٩٩ جایگاه سی ان جی در کشور راه‌اندازی و در مدار قرار گرفته است.

علی مهرابی در گفتگو با خبرنگار شانا با بیان این مطلب گفت: تعداد جایگاه‌های سوخت سی ان جی در کشور به دو هزار و ٣٥١ جایگاه رسیده است که تا یکسال باقیمانده از فعالیت دولت یازدهم، ٥٠ جایگاه دیگر به شمارگان جایگاه‌های سی ان جی کشور افزوده خواهند شد.

وی با اشاره به این‌که تعداد جایگاه‌های سی ان جی در سال ٩٢، دو هزار و ٥٢ باب بوده است، افزود: بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده تا پایان کار دولت یازدهم ٥٠ جایگاه جدید وارد مدار می‌شود که شمارگان جایگاه‌های سی ان جی به مرز دو هزار و ٤٠١ جایگاه می‌رسد.

مدیر طرح احداث جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد:  میزان مصرف سی ان جی در سال ٩٢ (ابتدای کار دولت یازدهم) ١٨ میلیون مترمکعب بود که هم اکنون به روزانه ٢١ میلیون مترمکعب رسیده، این در حالی است که ظرفیت بیش از ٤٠ میلیون مترمکعب در کشور فراهم شده است و در صورت استقبال مردم امکان توزیع وجود دارد.

وی با اشاره به این‌که ٧٥ جایگاه جدید سی ان جی در دست احداث قرار دارد، تاکید کرد:  احداث ٧٥ جایگاه جدید سی ان جی در سه مرحله اجرایی خواهد شد که در  فاز  نخست ٢٥ جایگاه با سرمایه‌گذاری دولت در بخش ساختمان و تجهیزات، در فاز دوم ٢٥ جایگاه با سرمایه‌گذاری دولت در بخش ساختمان و سرمایه گذاری بخش خصوصی در زمینه انشعابات با ارائه تجهیزات یارانه‌ای و در فاز سوم ٢٥ جایگاه کاملا خصوصی در بخش ساختمان و تجهیزات در حال ساخت است.

مهرابی اظهار کرد: امسال ٢٩ جایگاه سی ان جی در کشور راه اندازی شده که براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته تا پایان امسال ٣١ جایگاه دیگر  احداث خواهد شد.

به گزارش شانا، هم اکنون ایران با بیش از دو هزار و ٣٥١ باب جایگاه سی ان جی و ایجاد ظرفیت بیش از دو میلیون و ٦١٥ هزار مترمکعب در ساعت توانایی توزیع بیش از ٤٠ میلیون مترمکعب سی ان جی را با احتساب ١٤ ساعت کارکرد کمپرسور به بیش از سه میلیون و خودرو گاز سوز در شبکه حمل و نقل دارد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال گذشته ایران با متوسط کارکرد هفت ساعت برای کمپرسورهای نصب شده در جایگاه های سراسر کشور روزانه حدود ٢٠ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده در شبکه حمل و نقل مصرف کرده است که این رقم نه تنها حدود ٦ میلیون و ٨٠٠ هزار  لیتر بنزین برای کشور صرفه اقتصادی داشته است بلکه در حوزه محیط زیست و کاهش آلودگی هوا، همچنین ایجاد اشتغال در زنجیره چرخه تولید، رکورددار مصرف این سوخت پاک در جهان بوده است.