اهداي تندیس آنگوا 2017 در نمایشگاه و همایش صنعت CNG به مقامات ایرانی، ايران بر سكوي اول CNG جهان ايستاده است!
به گزارش مجله صنعت CNG به نقل از خبراقتصادي، نمایشگاه و همایش صنعت CNG ایران روزهای 16 و 17 آذرماه در مرکز همایش های صدا و سیما با حضور فعالان و متخصصان این عرصه برگزار می شود که طی آن تندیس برگزاری آنگوا 2017 به مقامات ایرانی جهت برگزاری این رویداد مهم بین المللی اهدا می شود.
نمایشگاه و همایش صنعت CNG که با همکاری و مشارکت مستقیم شرکت ملی پالایش و پخش و فراورده های نفتی، دفتر مدیریت طرح CNG این شرکت، تشکل های صنعتی و صنفی صنعت و با حمایت انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز اقیانوسیه و آسیا (ANGVA) در روزهای 16 و 17 آذر ماه سال جاری در سالن همایش های صدا و سیما برگزار خواهد شد که پیش زمینه مناسبی برای استقبال از آنگوا 2017 است.
آنگوا 2017 یک گام به سمت فرصتهای بین المللی
امیر خاکی، نایب رئیس انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز آسیا پاسفیک ANGVA برگزاری این همایش را پیش زمینه ای برای میزبانی از آنگوا 2017 خواند و در این باره گفت: علی رقم همه دستاوردهایی که ایران در زمینه صنعت CNG به دست آورده و رتبه بالای آن در سطح جهانی ما هنوز نتوانستیم در سطح بین المللی جایگاهی متناسب با آنچه از نظر آماری داریم به دست آوریم.
وی در ادامه افزود: پس از این همه رشد در عرصه صنعت CNG بحث عضویت در انجمن های بین المللی انجام شد که با تلاش انجمن های CNG و بخش های مختلف به دریافت میزبانی همایش آنگوا در سال 2017 انجامید.
نایب رئیس انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز آسیا پاسیفیک ANGVA برگزاری همایش صنعت CNG را یک پیش زمینه مناسب برای میزبانی از آنگوا 2017 خواند و اظهار کرد: نایب رئیس انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز آسیا پاسفیک ANGVA درباره اهمیت برگزاری همایش در حوزه صنعت CNG اظهار کرد: هر صنعتی بعد از یک مدت زمان مشخص در بازار داخلی اشباع می شود لذا اگر برای توسعه آن برنامه ریزی نداشته باشیم با توقف آن رو به رو می شویم. کما اینکه صنعت LPG دچار چنین مشکلی شد و سرمایه گذارانش به نوعی فرصت را از دست دادند. لذا برای نگه داشتن صنعت CNG قدم بعدی ورود به بازار جهانی است. این همایش تحت عنوان انجمن خودروهای گاز سوز آسیا و اقیانوسیه هر دو سال یکبار برگزار می شود که در سال 2017 ایران میزبان آن خواهد بود.
خاکی برگزاری همایش در حوزه صنعت CNG را مثبت ارزیابی کرد و گفت: حضور در همایش های جهانی و برگزاری آن دریچه ای برای به روز کردن اطلاعات در این حوزه و صد البته به اشتراک گذاشتن بازار و فرصت های آن برای ارائه زیرساخت هایی است که تحت عنوان تولید در کشور داریم. در واقع به دنبال این هستیم که با این اقدامات زمینه سازی مناسب برای صادرات به شرکت های خارجی داشته باشیم.
همایش CNG گامی مهم در توسعه علمی و صنعتی کشور
شهرام اتفاق، مدیر انجمن سوختهای جایگزین نیز درباره برگزاری نمایشگاه و همایش ملی صنعت CNG در آذرماه سال جاری گفت: نمایشگاه و همایش ملی صنعت CNG با همکاری و مشارکت مستقیم شرکت ملی پالایش و پخش و فراوردههای نفتی، دفتر مدیریت طرح CNG این شرکت، تشکلهای صنعتی و صنفی صنعت و با حمایت انجمن بین المللی خودروهای گاز سوز اقیانوسیه و آسیا (ANGVA) برگزار خواهد شد.
وی با ابراز خرسندی از فرصت پیش آمده برای صنعت CNG اظهار کرد: بی شک ملزم به توسعه علمیو صنعتی کشور در حوزههای نوین سوخت و انرژی هستیم تا در مسیر توسعه پایدار گام برداریم.
مدیر انجمن سوختهای جایگزین تصریح کرد: یقینا ظرفیت بزرگی برای تولید و عرضه محصولات و خدمات در صنعت CNG در کشور وجود دارد. بر همین اساس نیز اکنون ایجاد ارتباطات و فرصتهای بین المللی برای این تبادلات فناوری و تجاری اجتناب ناپذیر است.
اتفاق ادامه داد: رویدادهایی همچون کنفرانس و نمایشگاه بین المللی آنگوای 2017 و همچنین نمایشگاه و همایش آذرماه CNG و سوختهای جایگزین ، میتواند نمونههای خوبی از این فرصتها باشند.
نمایشگاه و همایش صنعت CNG با نگاهی تازه به بررسی فعالیت ها و کمبودها در صنعت CNG ایران خواهد پرداخت. در این رویداد علمی و صنعتی کشور، مهندسین و متخصصان امر، کنکاشگرانه به بررسی فرصت ها، خطرات، و چالش های پیش رو در دوران پس از تحریم می پردازند.
همچنین در این نمایشگاه مواد و روش های استقرار در سطح جهانی سیستم با تکنولوژی بالا برای گسترش صنعت CNG ایران نیز بررسی می شود.
آماده سازی زمینه لازم برای سرمایه گذاری خارجی در صنعت CNG توسط صاحبان صنعت و مقامات دولتی در دوران پس از تحریم، فعالیت ها و کمبود در صنعت CNG ایران، مواد و روش ها استقرار در سطح جهانی سیستم با تکنولوژی بالا برای گسترش صنعت CNG ایران، آماده سازی زمینه لازم برای سرمایه گذاری خارجی در صنعت CNG توسط صاحبان صنعت و مقامات دولتی در دوران پس از تحریم نیز از جمله دیگر مباحث این همایش است.
شایان ذکر است که به دنبال کسب امتیاز میزبانی بزرگترین همایش و نمایشگاه بین المللی دوسالانه گاز سوز جهان با نام th ANGVA 20177 توسط جمهوری اسلامیایران و اعلام رسمیاین موفقیت ارزشمند به وزارت نفت توسط انجمن بین المللی خودروهای گازسوز اقیانوسیه و آسیا – به عنوان معتبرترین انجمن صنعت CNG جهان – فعالان این صنعت در ایران به منطور هماهنگی و برگزاری هر چه بهتر این رویداد مهم، اقدام به برنامه ریزی جهت برپایی پیش رویدادهایی در این باره کرده اند.
به همین منظور نخستین پیش رویداد در روزهای 16 و 17 آذرماه سال جاری با عنوان (IRAN CNG2015) در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه و همایش در شرایطی برگزار میشود که با تصویب برجام از سوی مقامات عالی کشور، فضای تولید و کسب و کار به سمت رونقی بی سابقه خواهد رفت و فرصتهای تازه ای در دوران پسا تحرم در همه جوانب پدید خواهد آمد.
بر اساس این گزارش، شرکت ملی فرآورده های نفتی ایران، شرکت توزیع (NIOPDC)، مرکز آموزش ANGVA (PALC)، گروه مدیریت و حمل و نقل سوخت، انجمن سوخت های جایگزین، انجمن CNG ایران، و تولید کنندگان CNG ایران از جمله سازمان دهندگان این رویداد مهم هستند.
اين روزها در پاريس سران كشورهاي مختلف جهان دور هم گرد آمدهاند تا در كنفرانس COP21 بتوانند همگرايي بيشتري براي رسيدن به سطح كمتر آلايندههاي زيستمحيطي پيدا كنند. مسئله آلودگي محيطزيست ديگر موضوعي نيست كه توسط كشوري رد يا انكار شود و تمامي كشورها به نحوي تلاش براي كاهش مخاطرات ناشي از اين مسئله دارند. به طور معمول وسائط حمل و نقل عمومي با سوزاندن سوختهاي هيدروكربوري نقش قابل توجهي در ايجاد آلايندههاي جوي ايفا ميكنند. از اين رو انجمنها و نهادهاي مختلفي در سرتاسر دنيا به صورت بينالمللي و منطقهاي تشكيل شدهاند تا به دنبال پيدا كردن سوختهاي پاكتر براي استفاده در حمل و نقل عمومي باشند. انجمن وسايل حمل و نقل آسيا و اقيانوسيه ANGVA يكي از اين دست انجمنهاست كه به صورت دوسالانه همايشهايي در رابطه با همين موضوع در سطح منطقه برگزار ميكند. آخرين كنفرانس اين انجمن در سال 2015 و به ميزباني چين برگزار شد و قرار است در سال 2017 ميزباني اين همايش بر عهده ايران باشد. ايران به عنوان كه در بيش از يك دهه گذشته توانسته است به موفقيتهاي قابل قبولي در صنعت CNG دست يابد و آنطور كه مسئولان اين صنعت ادعا ميكنند رتبه اول جهان را در اختيار داشتهباشند. روز شنبه نشست خبري در محل سالن اجتماعات انجمنهاي صنفي CNG كشور به منظور اطلاعرساني در مورد اين همايش و وضعيت CNG كشور و جهان برگزار شد.
اردشير دادرس رئيس هيئتمديره انجمن صنفي CNG كشور در ابتداي اين نشست اعلام كرد كه در كنفرانس ANGVA كه در سال 2017 برگزار ميشود تعداد زيادي از بزرگترين توليدكنندگان و مصرفكنندگان نفت و گاز جهان حضور خواهند داشت. وي اعلام كرد كه اين كنفرانس با هماهنگي شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران و حمايت نهادهايي مانند دولت، شهرداريها و حمايت مجلسشوراي اسلامي و كميسيون انرژي مجلس برگزار خواهد شد.
وي اعلام كرد كه صنعت CNG ايران توانستهاست در بيش از يك دهه از آغاز به فعاليت خود در زمينههاي مختلف مانند خودروسازي، مخزنسازي، كمپرسورسازي، جايگاهداري و ساير زمينههاي مرتبط در اين صنعت به بلوغ و خوداتكايي برسد.
به گفته رييس هيئتمديره انجمن صنفي CNG در حال حاضر 4ميليون خودروي دوگانهسوز در ايران وجود دارد در حالي كه در حال حاضر كل خودروهاي كشور حدود 17ميليون دستگاه است. اين بدين معني است كه بيش از يك چهارم خودروهاي كشور از سوخت CNG استفاده ميكنند. وي اظهار كرد كه در حال حاضر 92درصد ارگان تاكسيراني كشور و به طور كلي حدود 70درصد حمل و نقل عمومي كشور گازسوزند.
وي ضريب نفوذ بالاي گاز در كشور از جمله ضريب نفوذ 92درصدي در مناطق شهري، ضريب نفوذ 74درصدي در مناطق روستايي و به طور ميانگين ضريب نفوذ 86درصدي در كل كشور و وجود 260هزار كيلومتر خطوط لوله انتقال گاز و 34هزار كيلومتر خطوط لوله فشار قوي را جزو حلقههاي زيربنايي صنعت CNG كشور دانست كه در داخل بومي شدهاند.
در ادامه اين نشست شهريار خاشع دبير هيئتمديره انجمن سازندگان تجهيزات CNG و دبير همايش ANGEVA تهران به پيشرفت قابل توجه صنعت CNG ايران در سالهاي اخير اشاره كرد. وي ادعا كرد كه 15سال پيش كه صنعت CNG در ايران مورد توجه قرار گرفت ايران در اين صنعت وضعيت خوبي نداشت اما امروز ايران در دنيا رتبه اول را دارد.
وي با اشاره به ظرفيت مصرف 42ميليون مترمكعب CNG در كشور رشد ايران را در مقايسه با ساير كشورها بسيار خوب توصيف كرد.
خاشع در ادامه صحبتهاي خود به فعالتر شدن بازرسي جايگاهها اشاره كرد. وي همچنين در مورد فرايند بازرسي خودروها آن را فرايندي پيچيدهتر عنوان كرد كه در اين زمينه نيز بهبودهايي حاصل شده است.
دبير هيئتمديره انجمن سازندگان تجهيزات CNG ايران را تنها كشوري معرفي كرد كه موتور پايهگازسوز توليد ميكند. وي با اشاره به موهبت گاز طبيعي موجود در كشور بر ضرورت تبديل آن به مزيت اقتصادي و خلق ارزشافزوده تأكيد كرد.
خاشع، گاز طبيعي را سبكترين هيدروكربور موجود دانست. وي با اشاره به كنفرانس COP21 پاريس و توجه به فاصلهگيري جهان از سوختهاي فسيلي، گاز طبيعي را به عنوان سوخت مورد استفاده در دوران گذار از سوختهاي فسيلي دانست.
در ادامه اين نشست شهرام اتفاق مديرعامل انجمن سوختهاي جايگزين كشور به صرفههاي اقتصادي و ارزي ناشي از استفاده از CNG در سالهاي اخير اشاره كرد. وي اعلام كرد كه به ازاي هر متر مكعب مصرف CNG بين 25 تا 30 سنت نسبت به مصرف بنزين صرفه دارد و به اين ترتيب روزانه 6ميليون دلار صرفهجويي ارزي نسبت به مصرف بنزين صورت ميگيرد.
اتفاق، با اشاره به وضعيت صنعت جهاني CNG از وجود 22ميليون خودروي گازسوز و بيش از 26هزار جايگاه سوخت CNG در بيش از 80كشور جهان خبر داد. وي تأكيد كرد كه حتي كشورهاي بدون گاز طبيعي نيز در حال توسعه صنعت CNG هستند. به طور مثال 70درصد كشورهاي اروپايي CNG مورد نياز خود را از گازهاي حاصل از بيومتان استحصال ميكنند. وي اعلام كرد كه ايران نيز به موازات دنيا در حال تلاش براي رشد و توسعه بيش از پيش CNG است.
امير خاكي نايب رييس انجمن خودروهاي گازسوز آسيا و اقيانوسيه (Asia Pacific Natural Gas Vehicles Association) محدوديتهاي ناشي از سوختهاي فسيلي را دليل تلاش كشورها براي يافتن سوختهاي جايگزين دانست. وي اعلام كرد كه هر كشوري با توجه به ظرفيتها و منابع خود به دنبال انواع مختلفي از سوختهاي جايگزين رفتهاند. به عنوان مثال در برزيل با توجه به گستردگي صنعت كشاورزي و توليد نيشكر، برنامه توسعه سوختهاي الكلي را در دستور كار خود قرار دادهاند. در ايران با توجه به ظرفيت عظيم ذخاير گازي و مزيتهاي اقتصادي آن، CNG بهترين انتخاب به عنوان سوخت جايگزين محسوب ميشود. وي اعلام كرد با توجه به آخرين گزارش BP ايران توانستهاست بالاتر از روسيه به رتبه اول كشورهاي دارنده ذخاير گازي در جهان دست يابد. البته وي توسعه زيرساختهاي مورد نياز صنعت گاز و به تبع آن صنعت CNG را بسيار پرهزينه دانست.
خاكي، با اشاره به آخرين حضور خود در جلسه انجمن جهاني خودروسازان گازسوز، اعلام كرد كه برخي شركتهاي امريكايي در آن نشست برنامههاي خود را براي گسترش استفاده از سوخت RNG (Renewable Natural Gas) را اعلام كردند.
سوخت RNG كه با نام گاز طبيعي پايدار نيز شناخته ميشود، نوعي زيستگاز محسوب ميشود كه پس از انجام يك سري فرايندها كيفيتي شبيه گاز طبيعي معمول پيدا ميكند. بدين سان امكان توزيع اين گاز براي مشتريان از طريق خطوط لوله انتقال گاز موجود فراهم ميشود. RNG در واقع زيرمجموعهاي از گازهاي ساختگي SNG (Substitute Natural Gas) به حساب ميآيد.
اين مسئله نشاندهنده دورنماي فعاليتهاي جهاني در زمينه توليد سوختهاي جايگزين سوختهاي فسيلي است.
امير خاكي در ادامه صحبتهاي خود مدعي شد ايران و چين تنها كشورهايي بودند كه توانستند اين صنعت وتمام اقلام مورد نياز آن را به طور كامل بومي كنند.
نايب رييس ANGVA به اين نكته اشاره كرد كه متأسفانه با وجود گسترش چشمگير اين صنعت در داخل و توانمندي صنعت CNG ايران، فعاليتهاي برونمرزي و صادراتي اين صنعت چشمگير نبودهاست. خاكي اظهار اميدواري كرد كه با رفع تحريمها و مهيا شدن شرايط شاهد گسترش صنعت CNG ايران در سطوح بينالمللي و صادرات محصولات و خدمات اين صنعت به كشورهاي منطقه و جهان باشيم. از اين رو همايش ANGVA كه در سال 2017 در تهران برگزار خواهد شد فرصت بسيار مناسبي را براي اين امر فراهم خواهد آورد.
منبع: www.cngmag.ir