ارومیه- ایرنا- توافق نامه های سرمایه گذاری مشترک در پروژه انتقال گاز به روش CNG به کشورهای همسایه و احداث 2 سد در منطقه آزاد ماکو منعقد شد.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو روز چهارشنبه در آیین امضای این تفاهم نامه ها گفت: طرح انتقال گاز به روش CNG طی 2 سال اجرا می شود و تامین مالی آن نیز به صورت BOT خواهد بود.
غلامرضا سلیمانی افزود: تمام وظایف طراحی و مهندسی، خرید و اجرای سدهای 2 گانه نیز بر عهده شرکت چینی و شرکت نفت و گاز آذرآب است.
وی با اشاره به اینکه 85 درصد اعتبار پروژه ها توسط چینی ها تامین می شود، اضافه کرد: تبدیل تفاهم نامه به یک قرارداد قابل اجرا، زمانبر بوده و در این مدت موارد اخذ مجوزهای اداری و قانونی موجود در تفاهم نامه پیگیری می شود تا شرایط لازم برای حضور سرمایه گذار چینی در این پروژه فراهم شود.
نماینده مردم ماکو، شوط، چالدران و پلدشت در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه بزرگترین مطالبه مردم منطقه احداث سد بدولی و شوط است، افزود: آب شرب و زراعی شهرستان ماکو و شوط از سد ماکو تامین میشود اما خشکسالی در این منطقه مشکلاتی برای کشاورزان و مردم ایجاد کرده است.
عین الله شریف پور اضافه کرد: با وجود اینکه از 17 سال گذشته مطالعات مربوط به سد بدولی شروع شده بود، مطالعات آن به اتمام نرسیده ولی با انعقاد این تفاهم نامه تکمیل مطالعه بدولی که تامینکننده آب قسمتی از شوط و ماکوست، انجام میشود.
وی با بیان اینکه با اتمام مطالعات و اجرای سد بدولی و سد شوط مشکلات منطقه حل و فصل خواهد شد، بیان کرد: آب سد بدولی با هدف تامین آب شرب شهر ماکو، شوط و بازرگان و اراضی پایین دست آنها ذخیره سازی می شود.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه ماکو نیز گفت: این شرکت تجربه های زیادی در انجام پروژه های بزرگ دارد.
علی نصیری اضافه کرد: طرف قرارداد منطقه آزاد ماکو از شرکت های چینی و ترکیه ای نیز برای اجرای این پروژه استفاده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه فرصت های سرمایه گذاری منطقه شناسایی شده و به سرمایه گذاران معرفی می شود، گفت: به موجب این موافقتنامه هماهنگی های لازم جهت تامین مالی برابر با کل مبلغ پروژه مطابق با قوانین و مقررات وضع شده است توسط موسسه های مالی چین تامین می شود.
به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ماکو به عنوان یکی از هفت منطقه آزاد کشور به لحاظ محدوده جغرافیایی منطبق بر شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در دولت تدبیر و امید به الگویی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومتر مربع بوده و به تنهایی بیش از 75 درصد کل مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده و دومین منطقه آزاد بزرگ دنیاست.
این منطقه در مجاورت کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد و طول مرزهای جمهوری اسلامی ایران در این منطقه با این کشورها به ترتیب 130 و 140 کیلومتر است.
منبع: www.irna.ir