امید صنعتگران CNG ناامید شد

Author:

کاهش قیمت CNG با هدف افزایش سهم آن در بازارهای مصرفی از جمله پیشنهادهای مطرح شده بود که این طرح پس از ماه‌ها پیگیری راه به جایی نبرد و در سال آینده نیز به قیمت حال حاضر عرضه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بسیج، سوخت CNG به عنوان سوخت پاک با گذشت سال ها از استارت ان در کشور در شرایط فعلی تنها سهم 20 درصدی در سبد سوختی دارد.

بنا بر آمار منتشر شده در کشور 4.5 میلیون خودرو مجهز به مخزن سی ان جی و 2 هزار و 400 جایگاه در سراسر کشور در حال فعالیت هستند که این میزان در حدود 17 درصد صنعت سی ان جی جهان و هشت درصد جایگاه‌های عرضه سی ان جی جهان را شامل می‌شود.

بر اساس محاسبات مالی انجام شده، میزان سرمایه‌گذاری در این صنعت از ابتدا تاکنون 3 میلیارد دلار بوده که خروجی این سرمایه گذاری باعث شده از سال 81 تاکنون 60 میلیارد لیتر بنزین از محل عدم واردات، صرفه جویی شده و این مقدار حدود 30 میلیارد دلار سود و صرفه اقتصادی به همراه داشته است.

هدف گذاری ها به این صورت است که مصرف سی ان جی از میزان معادل 20 میلیون لیتر بنزین در سال جاری به معادل 40 میلیون لیتر بنزین در سال آینده برسد تا صنعتی با 24 هزار میلیارد زیرساخت سهمی بیش از 20 درصد در بازار کشور داشته باشد.

گفتنی است پیش از این نیز علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در خصوص برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای توسعه این حوزه گفت: به دلیل اهمیت توسعه صنعت سی ان جی کشور، قصد داریم ظرف ۶ ماه، یک نقشه راه تهیه کنیم و آن را به اجرا در آوریم.

از دلایل استقبال کم رنگ از این سوخت می توان به قیمت بالای فروش آن اشاره کرد به گونه ای که قیمت گذاری CNG باید در محدوده 20 تا 25 درصدی قیمت بنزین محاسبه شود تا با تفاوت قیمت ایجاد شده جذابیتی برای افراد در راستای استفاده از آن ایجاد شود.

محمد شریعتمداری وزیر صنعت،معدن و تجارت در روزهای نخست فعالیت خود در راستای کاهش قیمت نامه نگاری هایی را با سایر مسئولین انجام داده که طبق شواهد تاکنون با این کاهش قیمت موافق صورت نگرفته و سبب ان شده در سال اینده نیز قیمت سی ان جی با قیمت فعلی فروخته شود.

مسئله‌ای که اگر قصد رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده آن را داریم باید در اجرا راه‌های رسیدن به آن تلاش کرده و بی تفاوت از کنار آنها عبور نکنیم.