آقای جلیل سالاری معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، درباره آخرین وضعیت تأمین سوخت در کشور گفت: در دوره سرد سال علاوه بر بخش حملونقل، باید سوخت مایع مورد نیاز نیروگاهها را نیز تأمین میکردیم که سه میلیارد لیتر سوخت در حوزه نیروگاهها مصرف شد و به موازات آن، تأمین بنزین برای سفرهای نوروزی را انجام دادیم.
وی افزود: مصرف ۱۵۹ میلیون لیتر بنزین که در ۲۹ اسفند ثبت شد، هشت میلیون لیتر نسبت به روز مشابه در سال قبل از آن افزایش داشت؛ در مجموع، حدود ۳۷۰ میلیون لیتر جابهجایی و توزیع فرآوردههای نفتی بنزین و گازوئیل در اسفند صورت گرفت که ۲۴ میلیون لیتر نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش نشان میدهد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه پلیس راهور میزان سفرها در پنج روز ابتدایی امسال را ۱۳۹ میلیون تردد اعلام کرده، اضافه کرد: این ترددها عمدتاً ثبت جادهای شده که نشان میدهد، حملونقل عمومی در کشور فاقد ظرفیت و کارایی لازم است و از سوی دیگر، شرایط قیمتی حملونقل عمومی به شکلی است که مردم ترجیح میدهند از خودروهای شخصی استفاده کنند.
وی همچنین درباره سایر دلایل افزایش مصرف سوخت، اظهار کرد: خودروهای موجود در چرخه حملونقل، عمدتاً فرسوده هستند یا مصارف آنها نسبت به استانداردهای جهانی بسیار بالاتر است. پایشی که در سامانه هوشمند سوخت انجام دادیم، نشان میدهد که روند مصرف سوخت خودروهای جدیدی که وارد چرخه میشوند، نسبت به سال گذشته افزایشی است.
آقای سالاری با تأکید بر این که باید توجه ویژهای به بهینهسازی مصرف سوخت شود، ادامه داد: متنوع کردن سبد سوخت، اجرایی کردن سامانه پایش در حوزه گازوئیل که سالهاست انجام نشده، تمرکز بر استفاده از کارتهای سوخت شخصی و جلوگیری از جابهجایی این کارتها، از برنامههای مهم مدیریت مصرف در سال ۱۴۰۳ است.
وی تأکید کرد: در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ بحث استفاده از کارتهای سوخت شخصی آمده و باید اجرا شود؛ همچنین بحث مدیریت مصرف سوخت و جلوگیری از قاچاق آن، از مسیر سیاستهای غیرقیمتی در دستور کار و برنامه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی قرار دارد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین گفت: میانگین مصرف روزانه بنزین در ۶ روز ابتدایی امسال نزدیک به ۱۲۰ میلیون لیتر بوده که ۴.۶ درصد نسبت به سال گذشته که حدود ۱۱۵ میلیون لیتر مصرف داشتیم، افزایش یافته است.
وی افزود: به علت محدودیت چرخه حملونقل خودروهای سنگین و این که صرفاً خودروهای حامل کالاهای اساسی اجازه تردد جادهای دارند، مصرف گازوئیل بخش حملونقل در ایام سفرهای نوروزی کاهش پیدا میکند که اکنون میانگین مصرف روزانه آن، از ۶۵ میلیون لیتری که قبل از این ایام بود، به حدود ۴۵ میلیون لیتر کاهش یافته است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما